понеделник, 20 октомври 2008 г.

WizzAir са поредната некоректна фирма в България

Та абсурдистан отново показа че може да се случва какво ли не. Всъщност не какво ли не, а поредната фирма която си прави своеволия и не спазва условията които сама поставя.

Правя си резервация за wizz на 14.10 в 17 часа, като на резервацията ми пише следното:

Дата на резервацията: 14 Октомври 2008
Номер на потвърждение: YQ7MLI
Статус на резервацията: НА ИЗЧАКВАНЕ
Плащането трябва да се получи до 5 работни дни след предварителната резервация. За повече информация как да направите банков превод, кликнете тук.

Поради едни или други проблеми електронното банкиране на любимата ми банка не е превело парите и днес (20.10) решавам да преведа пак. Пoнеже се опасявах от ново забавяне реших да звънна и да си платя с кредитна карта. Звъня си аз, диктувам си номера и ми казват - "Ама господине, тази резервация е изтекла". Ба викам, как ще е изтекла, кога. 5 работни дни не са минали. - Ами така, изтекла е.

На аргументите ми че е направена на 14ти и 5 работни дни вклюват минимум 20ти (тъй като 18 и 19 са неработни) и че дори според нормалната бизнес практика работните дни се броят от слвадващия ден на поръчката (респективно резервацията) т.е. трябва да е до края на 21ви ключително ми отговориха - ами незнам, изтекла е. Направете си нова (разбирай условията вече съвсем не са същите).

Те така. Няма да пътувам с тях, незнам за качеството на полета но щом не спазват нещо толкова елемнтарно, то не бих им се доверил.

2 коментара:

sblmbb каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
sblmbb каза...

Hodi pesha