събота, 22 декември 2007 г.

неволи и бакшиши

Нямам думи за всички бакшишовски фирми в София. И за уличните бакшиши също.

Купил съм си билет за автобуса за Варна в 6:30 (сутринта). Станал съм в 5, в 5:30 си поръчвам такси от една от фирмите - "ще ви се обадим". В 5:48 звъни телефона - "не можем да ви осигурим кола". Звъня на друга фирма, ще я наречем фирма 2 -"ще ви пуснем sms". Минават 10, после 15 минути и като всеки нормален човек решавам че са ме отебали, обляках се и излязах на улицата. Звъня и на още една фирма, вися 5 минути на телефона - "ами не". Минава кола на фирма 2 - спирам я - " до централна автогара" - "ами не, не ми се кара до там". Минавал друга кола, на друга фирма -спирам я - "до централна автогара за 10 лева ще ме вземеш ли" (от къщи до там е 4). "Не - за къде си тръгнал - ще те закарам, колко му е - 200-300 лева е до Варна". WTF???????

Вече е към 6:20, звъня на трета фирма и казвам "такси, но само ако дойде до 5 минути" ; от другата страна - "ще чакате ли". Ясно ми е че вече съм изтървал автобуса, навсичкото отгоре щях да патувам и с друг човек който ми каза че е говорил с шьофьора и може да ме изчакат 2 минути. Ами аре, няма да се прибирам за празниците, ще ги прежаля някак парите за билета и се прибирам в къщи. Лягам си, звъни ми фирма номер 2 - "все още не мога да ви намеря такси" - казвам "няма смисъл вече" а диспечерката "ама как така няма смисъл" - "вие луда ли сте - след 50 минути какво очаквате". Как да е станах, взех си куфара и котката в клетката, с градски до там. Няма билети, за никъде, нито за днес, нито за утре. А за 24ти - ами и за тогава няма, те тогава по-малко автобуси пътуват. Е добре. Значи ще пътуваме на 25ти. 

Сега очакам и на 25ти да стане някаква простотия. Междвременно майка ми вдигна кръвното защото според нея котката била виновна, да съм я бил изхвърлел. Заради нея нямало и да ме качат на рейса. Що за глупости.

Ама не ми върви.
Донесаха ми Mac Mini, от щатско на истинската му цена (не че и така не е по-скъп от колкото трябва да е). Да ама с Tiger. И тъпнята за безплатния Leopard който ми се полага не ми  разпонава серийния. Няколко часа, около 3 с поддръжката на епъл по телефона - 30 пари. И нищо, прехвърляха ме поне 15 пъти, само в началото бях попаднал на една по-смислена там.

Сега отивам да си прибера личния монитор който от 3 години отлежава в склада на работа, и ебентуално да отида и да си купя DVI-to-TV, може и да си купя оригинално на Apple.

Поне котка е послушна.

Няма коментари: