петък, 22 февруари 2008 г.

Обща среща/10 години рожден ден/Балон/Тиририам ририам

Хм, . Абе защо го започвам това с "Хм". В момента седя на презентацията в която говорят за мен, и ми е толкова тъпо. Дори могат да говорят за теб без да използват името ти. А и пък никой де на разбира за какво става въпрос. Няма значение. Един елемент - шефа ми, говори. Интересното е че според него новите хора вместо да оценяват ситуацията ще я огъзяват (asses). Но какво да се прави.

В момента трябваше да празнуваме 10 годишнината на компанията. Компанията в която работя от 7. Отлагаха това празнуване от Ноември насам. Нито един човек който в момента не е служител не е поканен. Нито създателите, нито дори тех. директорът ни - който до преди 20 дни беше служите. Всяка една нормална компания счита всеки който е започнал годината с нея като служител до края на годината, но уви - при нас не е така.

След като вече е ясно че няма нито респект към основателите и ключовите фигури, нито желание да се празнува, нито пък имаше организирано парти първата вечер, почти се радвам че след 9 дни няма да съм част от това.

През седмицата се видях и с "великия спициалист" който идва на моето място. Послушният нов човек. Видях го - първите ми впечатления са че е доста надут, останал е с много погрешни впечатления (едва ли не че е технически директор) има желание да прави всичко освен това което ще му е в задълженията. Иначе изглежда технически грамотен. Сравнително. Иска да направи почти всичко което и аз исках и ми беше отказвано. Най-енергичният противник беше именно сегашният тех. директор, но понеже сега човека ще е послушен изглежда нещата ще станат. Винаги ми е било интересно как наемаме хора от компаниите които най-много плюем. И то точно от отделите които най-много плюем. Ден след това бях привикан и да давам обяснения защо демотивирам човека. Демотивирам го с казване на истината - добре, от тук нататък нищо няма да му кажа и ще отнеса всичко със себе си. После да не ме търсят за това че нещо не било както го очаквали.
Лично му давам 6 месеца преди да си подаде заявлението. Приемам залагания.

Хотела иначе е хубав, но не е без кусури. За всяко ядене е предвидено само по едно основно, като на шведската няма много място и се сервира периодично. Всичко свършва много бързо. Днес донесаха салатите заедно с десерта. Иначе е вкусно; ако има. Басейна е топъл - 24 градуса, направо кеф.

Няма коментари: